nieuws

Nieuwe dukdalven

bouwbreed Premium

Alkmaar – Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw uit Grijpskerk verwijdert de oude dukdalven bij de Huiswaarderbrug in Alkmaar. De houten dukdalven worden vervangen door stalen exemplaren die een twee tot drie keer langere levensduur hebben. De aanpassing is onderdeel van de renovatie van de brug in de N245 over het Noordhollands Kanaal. De Huiswaarderbrug werd […]

Alkmaar – Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw uit Grijpskerk verwijdert de oude dukdalven bij de Huiswaarderbrug in Alkmaar. De houten dukdalven worden vervangen door stalen exemplaren die een twee tot drie keer langere levensduur hebben. De aanpassing is onderdeel van de renovatie van de brug in de N245 over het Noordhollands Kanaal.

De Huiswaarderbrug werd in de jaren zeventig als onderdeel van ‘Secundaire weg 3’ door de provincie Noord-Holland voor rekening van de gemeente Alkmaar gebouwd om het hoofd te bieden aan de snel groeiende verkeersstromen in de regio. Na veertig jaar is het houten geleidingswerk dringend aan vervanging toe. Het nieuwe remmingwerk gaat naar verwachting honderd jaar mee.

Het waterbouwbedrijf van Oosterhof Holman is gespecialiseerd in de realisatie van dergelijke functionele constructies. Daarvoor beschikt het bedrijf in Harlingen over een staalwerkplaats. Daar worden onder andere paalmutsen, bolders, haalbeugels en bevestigingsmateriaal ontwikkeld.

Foto: Martin Mooij; tekst: Bert Pots

Reageer op dit artikel