nieuws

Minder treinvertragingen door prestatiecontract

bouwbreed

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ProRail. In Drenthe bracht Strukton Rail het aantal jaarlijkse storingen terug met zeventig, van 365 naar 295. Asset Rail zorgde voor een soortgelijke reductie in pgo Gelre. Van de zeven pgo’s die sinds 2007 op de markt kwamen, nam alleen het aantal storingen toe in pgo Veluwe. In dat […]

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ProRail. In Drenthe bracht Strukton Rail het aantal jaarlijkse storingen terug met zeventig, van 365 naar 295. Asset Rail zorgde voor een soortgelijke reductie in pgo Gelre.

Van de zeven pgo’s die sinds 2007 op de markt kwamen, nam alleen het aantal storingen toe in pgo Veluwe. In dat gebied opereert Volker Rail. In Zeeland behaalt de spoorbouwer uit Vianen betere prestaties. Ook daar daalde het aantal storingen. De cijfers zijn opzienbarend, omdat de pgo’s ter discussie staan. ProRail zou te veel naar de laagste prijs kijken. De bonden vrezen ongelukken. Strukton Rail waarschuwde staatssecretaris Mansveld (spoor) eind vorig jaar voor Engelse toestanden. De Utrechtse rechter doet vandaag uitspraak in een kort geding over de her­aanbesteding van pgo Eemland. Sinds 2009 is er volgens ProRail geen trein meer ontspoord als gevolg van een kapot stuk spoor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels