nieuws

Knol kan met nieuwe investeerders doorstarten

bouwbreed Premium

Het eerder deze maand failliet gegane Knol Bouw uit het Overijsselse Hasselt maakt een doorstart. Externe financiers zijn het bedrijf te hulp geschoten.

Directeur – en vanaf nu voormalig eigenaar – Herman Knol zet de onderneming voort met 15 van de 35 medewerkers die tot het faillissement in dienst waren. Het bedrijf is volgens hem gezond maar kwam in moeilijkheden nadat twee grote opdrachtgevers failliet gingen waardoor die hun betalingsverplichtingen niet konden nakomen.

Het voornemen is medewerkers die nu nog buiten de boot vallen, alsnog opnieuw in dienst te nemen zodra daarvoor ruimte is. Een groei naar wellicht 25 medewerkers lijkt zowel Knol als curator Lodewijk de Vries een reële optie. Maar Knol wil geen valse hoop wekken en onderstreept dat het nog wel even kan duren voor het zover is.

“Breng het bericht maar bescheiden”, verwoordt hij zijn behoefte om de doorstart geen echt happy end te noemen. Hooguit voor de helft. Want nog altijd is voor twintig voormalige medewerkers nog geen plaats. Een groot drama voor deze mensen, vindt Knol. Zij vertegenwoordigen bovendien een deel van de ervaring van het bedrijf. Vaak waren ze er al lang aan verbonden.

De externe financiers hebben de activa overgenomen. De nieuwe onderneming heet Knol Bouwgroep BV. De inzet was, onderstreept Knol, vanuit een persoonlijke motivatie, de redding van het bedrijf. Niet dus het vinden van een belegging waaraan zoveel mogelijk zou zijn te verdienen.

Het voormalige Knol Bouw heeft meer dan tachtig jaar bestaan. Het was actief in de burgerlijke & utiliteitsbouw.

Het aandachtsgebied is breed: utiliteitsbouw, woningbouw, agrarische huisvesting, projectontwikkeling. Het portfolio gaat van bedrijfshuisvesting, scholen en kerken tot de verbouw en het onderhoud van particuliere woningen. Het werkgebied is het midden, westen en noorden van Nederland. Knol Bouwgroep zet deze traditie voort.

Reageer op dit artikel