nieuws

‘Keurmerk scheidt kaf van koren rond led-producten’

bouwbreed

‘Keurmerk scheidt kaf van koren rond led-producten’

Het Dekra Led Keurmerk moet professionele partijen ervan overtuigen dat ze goede led-producten kopen.

Zo’n eenduidige onderscheiding ontbrak tot nog toe. De praktijk leert directeur Chiel Bekker van BB-Lightconcepts uit Doetinchem dat veel beroepskopers door de bomen het bos niet meer zien. “Het Dekra Led-Keurmerk scheidt het kaf van het koren.”

De onderscheiding geeft aan dat de producten voldoen aan de specificaties die de fabrikanten hun armaturen en/of lichtbronnen meegeven. Het gaat dan om onder meer de mate waarin sterkte en de kleur van het licht in de loop van de tijd verminderen. Het onderzoek naar de prestaties en de veiligheid duurt twee jaar. Als daarna het keurmerk wordt afgegeven mag dat wereldwijd worden gebruikt.

Reageer op dit artikel