nieuws

Isolerend profiel voor luchtdicht bouwen

bouwbreed

Een nieuw geïsoleerd profiel op het raamkader moet ervoor zorgen dat rond raam- en deuraansluitingen geen warmte lucht meer ontsnapt en koude lucht binnenkomt. Het afwerkingsprofiel van de Belgische fabrikant Deceuninck wordt aan de voorkant op het raamkader geklikt. Ondanks veel dak- en gevelisolatie constateert Deceuninck dat in veel woningen nog tot 25 procent van […]

Een nieuw geïsoleerd profiel op het raamkader moet ervoor zorgen dat rond raam- en deuraansluitingen geen warmte lucht meer ontsnapt en koude lucht binnenkomt. Het afwerkingsprofiel van de Belgische fabrikant Deceuninck wordt aan de voorkant op het raamkader geklikt.

Ondanks veel dak- en gevelisolatie constateert Deceuninck dat in veel woningen nog tot 25 procent van de warmte verloren gaat via allerlei spleten en kieren. Het profiel is opgebouwd uit pvc-schuim. Omdat er al een dichting tussen het profiel en het raamkader zit, zijn traditionele raamankers overbodig. De elementen zijn beschikbaar in lengtes van 6 meter en geschikt voor isolatiediktes tot 160 millimeter. De profielen zijn inzetbaar in diverse constructies, zoals hout -of betonskelet of metselwerk. Het element is schimmelvrij, vochtbestendig en 100 procent recyclebaar.

De noviteit is te zien op de beurs Batibouw in Brussel.

Het afwerkingsprofiel wordt aan de voorkant op het raamkader geklikt.

Reageer op dit artikel