nieuws

Instructie voor nieuwe hijskraan

bouwbreed

Amsterdam – Op de werf van Schot Verticaal Transport in Amsterdam Westpoort is de eerste in Nederland afgeleverde mobiele hijskraan van het nieuwe type LTM 1750-9.1 in gebruik genomen. De kraanmachinist krijgt uitgebreide instructie van de meegereisde Liebherr-specialisten. Met de publiciteit rond de negenassige 750-tonner verslaat Schot concurrenten zoals Boekestijn, Barneveldse Kraanverhuur, Mammoet en Van […]

Amsterdam – Op de werf van Schot Verticaal Transport in Amsterdam Westpoort is de eerste in Nederland afgeleverde mobiele hijskraan van het nieuwe type LTM 1750-9.1 in gebruik genomen. De kraanmachinist krijgt uitgebreide instructie van de meegereisde Liebherr-specialisten.

Met de publiciteit rond de negenassige 750-tonner verslaat Schot concurrenten zoals Boekestijn, Barneveldse Kraanverhuur, Mammoet en Van der Tol. Die krijgen dit jaar allemaal een LTM 1750-9.1 afgeleverd.

Technisch directeur Roel van der Heide beantwoordt de vraag of dit economisch gezien een goed moment is voor een dergelijke dure kraan: “Wij zijn enkele jaren terug al gaan omschakelen. Het aandeel bouw is teruggebracht van 60 naar 30 tot 35 procent. De nieuwe kraan wordt vooral ingezet in de petrochemie en windsector, al is zijn eerste klus waarschijnlijk het hijsen van een zware kelder begin maart in Amsterdam.”

Foto en tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel