nieuws

Heerts: geen plek voor Linders

bouwbreed Premium

FNV-voorzitter Ton Heerts wil met alle aangesloten bonden in gesprek over de procedures en screening van personen bij bestuursverkiezingen. Aanleiding is de rel rond Willem Linders. De voorman van FNV Bouw trad vrijdag af omdat hem een strafzaak wegens afpersing wacht.

“Binnen de FNV is geen plaats voor bestuurders die ernstige strafbare feiten hebben gepleegd”, zegt Heerts. “De FNV staat voor integer bestuur.” Linders werd twee weken geleden nog verkozen tot voorzitter van FNV Bouw. Binnen de bond was toen niet bekend dat de voormalige regiobestuurder door justitie verdacht wordt van poging tot afpersing van een plaatsgenote.

Heerts: “Ik zie hierin aanleiding om met alle aangesloten bonden een gesprek te voeren over de procedures en screening van personen bij bestuursverkiezingen. En ik zal dit ook onmiddellijk meenemen bij de procedures in ons vernieuwingsproces.”

Reageer op dit artikel