nieuws

Handelwijze Imtech leidt tot onbegrip

bouwbreed

De zakenpartners van Imtech op het Poolse pretpark-project zijn compleet verrast door de aanval van de technisch dienstverlener op ontwikkelaar Adventure World Warschau (AWW).

Zakenpartners eisen duidelijkheid

Dat zegt Rob Colenbrander van RCK, de hoofdconstructeur van het project.

“Eigenlijk weet niemand hier in Polen waarom AWW er bij wordt gehaald. Het probleem van Imtech lijkt toch vooral te liggen bij zijn eigen Poolse vestiging, maar om onduidelijke redenen wordt ook AWW van vanalles beschuldigd.”

Volgens Colenbrander is er veel onbegrip over de handelwijze van Imtech, die maandag als bij een donderslag bij heldere hemel twijfel zaaide over de financiering van het megaproject door een voorziening van 100 miljoen te treffen op zijn Poolse activiteiten.

“Ze laten vooral heel veel vragen onbeantwoord. Dat is vervelend voor AWW, maar ook voor de leveranciers. Het is te hopen dat Imtech snel met duidelijkheid komt, want deze situatie is niet goed. Voor mij niet, maar voor een hoop andere bedrijven ook niet. Er zijn veel partijen betrokken bij dit project. Veel Nederlandse ook.”

De hoofdconstructeur, die vijftien mensen op het project heeft zitten, bestrijdt dat AWW financieringsproblemen heeft, zoals Imtech doet geloven. “Ze zijn met alle betalingen bij. Alles loopt gewoon op tijd. Gezien de complexiteit van dit project gaat het eigenlijk verbazingwekkend goed.”

Colenbrander vertrouwt er op dat het project doorgaat, maar zekerheid daarover heeft hij niet gekregen. “Ik werk voorlopig gewoon door, zeker deze maand. Maar wat er gebeurt als Imtech zijn handen er daadwerkelijk van aftrekt, is ongewis.”

Voor de Nederlandse topman van AWW, Peter Jan Mulder, kwam de actie van Imtech ook totaal onverwachts, weet de RCK-directeur. “Ik spreek hem dagelijks. Hij heeft vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt, maar maakt zich wel zorgen over mogelijke vertraging.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels