nieuws

Grote bouwers springen in gat Amsterdamse corporaties

bouwbreed

Grote bouwbedrijven gaan de ontwikkelposities overnemen die Amsterdamse corporaties achtergelaten hebben bij het project Houthaven in de hoofdstad.

Dat verwacht Co Stor, projectdirecteur van het project. Houthaven moet zo’n tweeduizend woningen, waarvan een deel in collectief particulier opdrachtgeverschap, binnen 8 jaar opleveren.

“We zijn in gesprek met combinaties van ontwikkelaars, aannemers en ontwikkelaars. Ze zijn serieus geïnteresseerd”, aldus Stor. Het gaat om meer dan tien combinaties van “gerenommeerde” bedrijven.

Het Parool meldde gisteren dat het Amsterdamse bouwproject op lossen schroeven staat. Onder andere omdat woningcorporatie Stadgenoot zich terugtrok. “We hebben ons in juli 2012 al teruggetrokken”, reageert een woordvoerder van de Amsterdamse corporatie. “Het project stond er goed voor, zodat we het goed konden achterlaten.” Ook Rochdale stapte uit het project. Projectontwikkelaar Synchroon bleef. De TBI-dochter nam zelfs de ontwikkelrechten van Stadgenoot over.

Stor heeft begrip voor het besluit van de corporaties, maar het project niet in de weg. “Daardoor komt er juist ruimte voor andere partijen. We kunnen heel snel deals maken, dat doen we ook op het ogenblik. Die partijen waarmee we in gesprek zijn zeggen: dit kunnen we realiseren.”

De projectdirecteur verwacht binnen drie maanden de overeenkomsten met de marktpartijen rond te hebben. De planning wordt volgens Stor gewoon gehaald. “Misschien zijn we zelfs eerder klaar.” Wel wordt het project niet in zeven stappen (zeven eilanden) gebouwd, maar “organisch”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels