nieuws

Grootste zonnepark van land in Gennep

bouwbreed

Grootste zonnepark van land in Gennep

Gennep onderzoekt de mogelijkheden voor de bouw van het grootste zonnepark van Nederland in de Limburgse gemeente. De 80.000 zonnepanelen zouden op 20 hectare braakliggend bedrijventerrein kunnen komen.

VVD, PvdA en SP kwamen op het idee omdat er geen hond voor het bedrijventerrein gevonden kan worden. Dat schept ruimte voor een energiecentrale, waar de stroom tegen concurrerende prijzen aan de man kan worden gebracht. Daartoe wordt een coöperatie opgericht. De deelnemers krijgen relatief goedkope stroom plus medezeggenschap.

De bouw gaat 18 miljoen euro kosten. De centrale kan 18 megawatt leveren aan 80 procent van de huishoudens en mkb-bedrijven in Gennep. Er komt een stuurgroep met onder meer deskundigen die de bouw gaat voorbereiden. Eind dit jaar gaat de kogel definitief door de kerk.

Reageer op dit artikel