nieuws

Fruithandel wil derde minder energie verbruiken

bouwbreed

Fruithandel wil derde minder energie verbruiken

Gebouwen waar aardappelen, groenten en fruit (AGF) worden bewaard verbruiken heel veel energie. Die gaat op aan de koeling die het bederf beperkt. De Maasdijkse handelaar in exotische groenten en fruit Nature’s Pride wil het verbruik in zijn nieuwe gebouw met ruim 30 procent verminderen.

De reductie is afgezet tegen het bestaande pand wat Nature’s Pride zes jaar geleden op de groei liet bouwen maar wat inmiddels te klein is geworden. Het nieuwe gebouw beslaat 40.000 vierkante meter en verbruikt 6 miljoen kilowattuur. Een windturbine van 3 megawatt moet dat vermogen in 2000 vollasturen kunnen opwekken. Voor de momenten dat de wind niet waait gebruiken de installaties de elektriciteit uit het openbare net. De handelaar in groenten en fruit zegt met de nieuwbouw een voorbeeldproject te willen realiseren voor de AGF-sector. 

Lees morgen het hele verhaal in Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels