nieuws

Flinke boete voor onveilig verwijderen asbest

bouwbreed

Een aannemer van een renovatieproject in Rotterdam moet een boete van ruim 21.000 euro betalen. De Inspectie SZW legde de boete op omdat het bedrijf op een onveilige manier asbest heeft verwijderd.

Twee werknemers van het bedrijf sloopten  zonder beschermende kleding een asbesthoudende afvoerpijp uit het plafond. De aannemer waar de twee in dienst waren, mag bovendien niet met asbest werken. De opdrachtgever van het project heeft het asbest wel in kaart laten brengen. Ook was er een gecertificeerd bedrijf ingehuurd dat het asbest zou verwijderen. Toch besloot de aannemer dat zijn medewerkers “dit ‘klusje’ wel even konden klaren”, stelt de inspectie. “Hierdoor is een voor alle aanwezigen gevaarlijke situatie ontstaan.”

Lees het hele verhaal morgen in Cobouw

Reageer op dit artikel