nieuws

EIB financiert Duits offshore windpark

bouwbreed

EIB financiert Duits offshore windpark

De Europese Investeringsbank leent 450 miljoen euro voor het windpark Butendiek dat een van de grootste offshore windparken in het Duitse deel van de Noordzee wordt.

Met 80 windmolens krijgt het een capaciteit van 288 megawatt. In totaal kost het plan 1,4 miljard euro. Butendiek wordt 53 kilometer van de kust van Sleeswijk-Holstein gebouwd, 32 kilometer ten westen van het eiland Sylt. De bedoeling is in de eerste helft van 2014 te beginnen met de bouw. Een dik jaar later moet het klaar zijn.

Buiten de EIB nemen het Deense staatskredietagentschap Eksport Kredit Fonden, het Duitse KfW en negen commerciële banken deel aan de financiering. In totaal bedragen de leningen 940 miljoen. De rest van het geld komt van investeerders waaronder het Industrie pensioenfonds. De EIB is een van de grootste financiers van hernieuwbare energie in Europa met 3,8 miljard euro.

Reageer op dit artikel