nieuws

‘Echt doodzonde als juist BVR het niet redt’

bouwbreed Premium

De mogelijke ondergang van de Brabantse bouwer en ontwikkelaar BVR is ingeslagen als een bom. > pagina 7: ‘Dat uitgerekend BVR het onderspit delft’

Dat uitgerekend een bedrijf dat te boek staat als innovatief, vooruitstrevend en solide dreigt om te vallen, gaat er bij velen maar moeilijk in, constateert vakbondsbestuurder Daan Withagen. “Het zou echt doodzonde zijn als BVR het niet redt”, zegt hij. “Wat daar nu gebeurt, raakt me diep. Ik kom er al twintig jaar. Ben echt geëmotioneerd.”

Withagen benadrukt dat BVR altijd een goede werkgever is geweest. “Een bedrijf ook dat altijd veel met eigen personeel heeft gedaan. Dat is te prijzen.” Hoewel hij hoopt dat de onderneming via een overname kan blijven bestaan, bereidt hij zich ondertussen voor op het ergste. Bij een faillissement komen 170 werknemers op straat te staan.

Zolang het doek niet definitief is gevallen, wordt echter doorgewerkt aan de lopende projecten. Bewindvoerder Hans Alberts onderzoekt momenteel met de directie de mogelijkheden voor een doorstart. Enige optie lijkt een overname door een financieel krachtige partij.

Reageer op dit artikel