nieuws

BVR op omvallen

bouwbreed Premium

BVR Bouw en Ontwikkeling dreigt om te vallen. De Brabantse bouwonderneming is in acute geldnood geraakt en heeft uitstel van betaling aangevraagd.

De rechtbank in Zeeland heeft de surseance voorlopig verleend. Met de aangestelde bewindvoerder wordt momenteel naar oplossingen gezocht. Een overname of een doorstart in afgeslankte vorm behoren daarbij tot de mogelijkheden.

BVR, dat in 2011 nog goed was voor een omzet ruim 99 miljoen en een nettowinst van bijna 2,5 miljoen, kampt naar eigen zeggen met “tegenvallende omzet en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelingsprojecten”.

“Doordat de banken moeilijk zijn gaan doen, zijn we in acute liquiditeitsproblemen gekomen”, aldus directeur Ad Wirken van de BVR Groep. BVR Bouw en Ontwikkeling verkeert in financiële nood.

Reageer op dit artikel