nieuws

BVR maakt doorstart

bouwbreed

BVR maakt doorstart

De BVR Groep gaat door met 100 van de huidige 170 werknemers. De doorstart wordt mogelijk gemaakt door Peter Suykerbuyk en Tonnie Vromans, twee managers van het Brabantse bouwbedrijf.

De doorstart is op een haar na rond, meldden bronnen binnen BVR. Alleen banken moeten nog hun goedkeuring verlenen. Dat gebeurt naar verwachting maandag. 

Suykerbuyk en Vromans zullen de doorstartende bouwonderneming gaan leiden. Vromans is de zoon van de oprichter van BVR. Ad Wirken, die het bedrijf afgelopen jaren onder zijn hoede had, keert niet meer terug. 

De werknemers zijn vrijdag ingelicht over de naderende doorstart. Zeventig van hen zullen een nieuwe baan moeten zoeken.

BVR werd donderdag door de rechtbank failliet verklaard. Door teruglopende omzetten en tegenvallende verkopen van eigen ontwikkelprojecten is de Brabantse bouwer is financiele nood geraakt. Banken bleken niet langer bereid om een groot project in Bavel te financieren, waardoor BVR niet langer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen.

Vakbondsbestuurder Daan Withagen van FNV hekelde eerder al de opstelling van de banken. Hij noemde die dubieus. Volgens hem had BVR in zijn volle omvang overeind kunnen blijven. Dat er een doorstart in de maak is, verheugt hem.

“Ik ben voorzichtig opgelucht en kijk uit naar maandag”, laat Withagen weten. “Ik hoop dat de banken beseffen dat dit een solide bouwbedrijf is en dat ze er samen uitkomen. Het zou een drama voor de regio zijn als dit sterke bouwbedrijf zou ophouden met bestaan. FNV Bouw & Infra gaat in ieder geval alle werknemers bijstaan.”

Curator Hans Alberts kon vrijdag nog niet bevestigen dat de BVR Groep door het management wordt doorgestart.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels