nieuws

Breedplaatvloer met holle kokers

bouwbreed

Op de Bouwbeurs vindt de introductie plaats van de ‘kokerplaatvloer’. Het is een breedplaat waarbij de tralieliggers zijn vervangen door holle kokers met bovenop een laagje beton. > pagina 9: Breedplaat zonder onderstempeling

Tijdens de bouw is hiermee een grotere overspanning te halen dan met breedplaten met tralieliggers. Bij het storten van de vloer worden de kokers niet gevuld met beton. Dat levert een besparing op van 20 tot 25 procent van het opgestorte beton. “Dat is meer dan bij een luchtboxen- of een bollenplaatvloer. Het is weliswaar minder dan bij een kanaalplaatvloer, maar die heeft niet de voordelen van een breedplaatvloer”, aldus constructeur Wim van Opzeeland.

De kokerplaatvloer is bedacht door Eric van Schaik van Multi Bouw Systemen (MBS), Gerald Tijhuis van Tricon Betonsystemen en Wim van Opzeeland. “We zijn bij elkaar gaan zitten om iets nieuws te verzinnen”, aldus de constructeur. “Deze vloer heeft de voordelen van een breedplaatvloer, maar niet de nadelen.”

Reageer op dit artikel