nieuws

Bouwers milder over economisch klimaat

bouwbreed Premium

Ondernemers in de bouwsector zijn iets milder over het economisch klimaat, blijkt uit de conjunctuurenquête Nederland (COEN). De bouw is echter nog altijd de meest sombere sector.

58,3 procent van de ondernemers in de bouwnijverheid voorziet in het eerste kwartaal van dit jaar een verslechtering van het economisch klimaat. Een jaar geleden kwam dit percentage nog rond de 65 procent uit. Wat betreft de eigen sector zijn de ondernemers nog altijd negatief. 36,4 procent van de bouwers voorziet een daling van de omzet, meer dan vier op de tien bedrijven ziet zijn winstgevendheid dalen. Bijna de helft van de ondernemers (44 procent) verwacht dat het personeelsbestand af zal nemen. De investeringsbereidheid historisch laag. Slechts een kleine zes op de tien werkgevers stelt dit jaar meer te gaan investeren.

Lees morgen meer in Cobouw

Reageer op dit artikel