nieuws

Bouwdirecteur hoopt dat stage VVD-Kamerlid iets oplevert

bouwbreed

VVD-Kamerlid Johan Houwers liep vrijdag stage bij bouwbedrijf Klaassen.

Hoe overbrug je de kloof tussen klei en politiek? Bouwend Nederland laat vijf Kamerleden stage lopen bij aannemers. Afgelopen vrijdag liep Johan Houwers stage bij bouwbedrijf Klaassen (omzet 60 miljoen euro, 160 medewerkers). Nou ja, stage. “Ik stond niet op de steiger en sjouwde ook geen stenen”, erkent de VVD’er. “Wat mij het meest bijblijft? Dat ondernemers optimistisch blijven.”

Houwers heeft een brede blik op de bouw, zegt hij. “Ik kom een beetje uit die wereld. Ik was makelaar en volgde de opleiding ruimtelijke ordening en stedenbouw.” Die bagage stemt gastheer Leo te Bogt, directeur van Klaassen Bouw, niet gerust.

Het werkbezoek was daarom ergens goed voor, vindt hij: “Houwers heeft kunnen proeven hoe hoog de nood is in de bouwsector. Of hij dat niet allang had moeten weten? Als je voor een brand staat is dat toch anders dan als je op de radio hoort over een brand 300 kilometer verderop.”

Te Bogt is niet te spreken over snelheid en onzorgvuldigheid waarmee politici woonakkoorden smeden. Hij hoopt dat het kabinet de verhuurdersheffing van 1,7 miljard euro omzet in een investeringsplicht. Voor Houwers een brug te ver. Hij spreekt over een “mission impossible”.

Reageer op dit artikel