nieuws

Westraven kost Rijk 4,2 miljoen euro

bouwbreed

De trillingen bij het kantoorgebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht (Westraven) hebben het Rijk 4,2 miljoen euro gekost. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst. De tijdelijke werkplekken voor het personeel kostten3 miljoen euro inclusief aanpassingen. Het onderzoek naar de trillingen leverde een gezamenlijke rekening op van 600.000 euro. Aan extra ict-kosten ging een half miljoen […]

De trillingen bij het kantoorgebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht (Westraven) hebben het Rijk 4,2 miljoen euro gekost. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst. De tijdelijke werkplekken voor het personeel kostten3 miljoen euro inclusief aanpassingen. Het onderzoek naar de trillingen leverde een gezamenlijke rekening op van 600.000 euro. Aan extra ict-kosten ging een half miljoen euro verloren. Rijkswaterstaters maakten voor 200.000 euro extra reiskosten.

Rijkwaterstaat en de Rijksgebouwendienst delen de kosten. In september bleek dat de trillingen die zich afgelopen zomer openbaarden hun kiem vonden in de glazenwassersinstallatie en de constructie van het gebouw.

De Rijksgebouwendienst zoekt nog naar een oplossing.

Het personeel keerde kort na kerst, op 27 december, terug in het Utrechtse gebouw.

Reageer op dit artikel