nieuws

Werknemers Tinga leveren veertien vakantiedagen in

bouwbreed Premium

Werknemers Tinga leveren veertien vakantiedagen in

De werknemers van Doorwin-dochter Tinga Deuren & Ramen uit Winsum zijn akkoord gegaan met het inleveren van 14 vakantiedagen.

Een vrijwillige keuze, stelt algemeen directeur Chris Hendriks. Volgens FNV Bouw is het personeel onder druk gezet. Tinga neemt afscheid van negen van de 92 werknemers. De overige personeelsleden is gevraagd om per persoon 14 vakantiedagen in te leveren. “Een schandalige gang van zaken”, vindt bestuurder Jeroen Vos van FNV Bouw.

Volgens directeur Hendriks is van dwang nooit sprake geweest. “Alle medewerkers zijn vrijwillig akkoord gegaan.” Dat is onder meer te danken aan de “enorme betrokkenheid” van het personeel bij het bedrijf. “In Friesland zie je dat heel sterk.”

Reageer op dit artikel