nieuws

Voor de derde keer sloopvergunning

bouwbreed Premium

De gemeente Roerdalen heeft opnieuw een sloopvergunning afgegeven voor het monumentale klooster Sint Ludwig in Vlodrop. Het is in zestien jaar tijd al voor de derde keer dat de stichting Meru (de nazaten van de Maharishi) een sloopvergunning aanvraagt. Eerdere pogingen leden schipbreuk op de monumentale status van het pand door het verzet van de […]

De gemeente Roerdalen heeft opnieuw een sloopvergunning afgegeven voor het monumentale klooster Sint Ludwig in Vlodrop. Het is in zestien jaar tijd al voor de derde keer dat de stichting Meru (de nazaten van de Maharishi) een sloopvergunning aanvraagt. Eerdere pogingen leden schipbreuk op de monumentale status van het pand door het verzet van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). De RCE heeft laten weten nu niet in beroep te gaan tegen een sloopvergunning. Het opknappen van de bouwval zou volgens Roerdalen minstens een miljoen euro kosten. Het renoveren ervan tot een nieuwe bestemming inclusief de noodzakelijke aanleg van infrastructuur zou volgens de gemeente minimaal 75 miljoen euro kosten.

Reageer op dit artikel