nieuws

Vitaal zet directeur Philippen op straat

bouwbreed Premium

Directeur Noël Philippen van de Limburgse woningcorporatie Vitaal Wonen is ontslagen. Aanleiding zijn de eerste uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek, schrijft minister Blok (wonen) in een brief aan de Tweede Kamer. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de bestuurder de raad van commissarissen van de corporatie niet heeft geïnformeerd over “tegenstrijdige belangen”. Het onderzoek […]

Directeur Noël Philippen van de Limburgse woningcorporatie Vitaal Wonen is ontslagen. Aanleiding zijn de eerste uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek, schrijft minister Blok (wonen) in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de bestuurder de raad van commissarissen van de corporatie niet heeft geïnformeerd over “tegenstrijdige belangen”.

Het onderzoek begon vorig jaar na een publicatie in NRC Handelsblad. Volgens de krant heeft Philippen privé 184.000 euro verdiend aan een vastgoedtransactie van Vitaal Wonen met onder meer Volker Wessels-dochter Jongen groep. Hij werd daarop geschorst.

Blok heeft de corporatie gevraagd de zaak nog verder te onderzoeken.

Reageer op dit artikel