nieuws

Vinci bouwt voor 300 miljoen kernreactor

bouwbreed

Een groep rond de Franse bouwer Vinci heeft de opdracht gekregen om in de Zuid-Franse plaats Cadarache voor 300 miljoen euro een centrale voor kernfusie te bouwen. Opdrachtgever is Iter, een samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en landen als China, Rusland en de VS. In het consortium dat de centrale zal ontwerpen en bouwen zitten […]

Een groep rond de Franse bouwer Vinci heeft de opdracht gekregen om in de Zuid-Franse plaats Cadarache voor 300 miljoen euro een centrale voor kernfusie te bouwen. Opdrachtgever is Iter, een samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en landen als China, Rusland en de VS. In het consortium dat de centrale zal ontwerpen en bouwen zitten behalve Vinci (58,3 procent) ook Ferrovial (30 procent) en Razel-Bec (11,7 procent). De werkzaamheden strekken zich uit over een periode van 5,5 jaar. Kern van de centrale is de 29 meter hoge en 23.000 ton wegende Tokamak-reactor, met een cilinderdoorsnede van 28 meter.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels