nieuws

Staalland Nederland op 23ste plaats

bouwbreed Premium

Nederland is de 23ste staalproducent ter wereld. Evenals 2011 kwam volgens de Wereld Staal Associatie vorig jaar 6,9 miljoen ton staal uit de Nederlandse hoogovens. In de top van de ranglijst vinden nauwelijks veranderingen plaats. China domineert met een volume van 716,5 miljoen ton. Nummer twee Japan komt nauwelijks aan een zevende van de productie […]

Nederland is de 23ste staalproducent ter wereld. Evenals 2011 kwam volgens de Wereld Staal Associatie vorig jaar 6,9 miljoen ton staal uit de Nederlandse hoogovens. In de top van de ranglijst vinden nauwelijks veranderingen plaats. China domineert met een volume van 716,5 miljoen ton. Nummer twee Japan komt nauwelijks aan een zevende van de productie die zijn grote buur neerzet. De Verenigde Staten (88,6 miljoen ton), India (76,7 miljoen ton) en Rusland (70,6 miljoen ton) completeren de lijst. In Azië steeg vorig jaar de productie met 2,6 procent tot bijna 600 miljoen ton. In Europa daalde het volume met 2,7 procent tot 333,7 miljoen ton. De Europese Unie zag de productie met 4,7 procent slinken tot 195,5 miljoen ton.

Reageer op dit artikel