nieuws

Sprider wint Cobouw Publieksprijs

bouwbreed

De Sprider heeft de Cobouw Publieksprijs gewonnen op de beurs InfraTech. Bedenker Bart Cup van Cup Engineering krijgt als prijs een full colour advertentie ter grootte van een hele pagina in deze krant. De Blockbuster en Halftime werden nummer twee en drie. De top drie werd gekozen uit vijftig inzendingen. Ruim 1400 mensen brachten hun […]

De Sprider heeft de Cobouw Publieksprijs gewonnen op de beurs InfraTech. Bedenker Bart Cup van Cup Engineering krijgt als prijs een full colour advertentie ter grootte van een hele pagina in deze krant.

De Blockbuster en Halftime werden nummer twee en drie. De top drie werd gekozen uit vijftig inzendingen. Ruim 1400 mensen brachten hun stem uit via www.cobouw.nl.

De Sprider is een op afstand bestuurbare asfaltspreider die koud of warm asfalt met hoge snelheid kan verspreiden over het wegoppervlak. De uitvinding van Cup Engineering maakt het werk van de asfalteerder van kleinere wegdelen lichter, sneller en gemakkelijker.

De Blockbuster is een speciale kraan die aannemerscombinatie Puma (Boskalis en Van Oord) ontwikkelde bij de aanleg van Maasvlakte 2 en die het hergebruik haalbaar maakte van circa 20.000 betonblokken. Halftime is een nieuwe methodiek van Rotterdam, waarmee infraprojecten in minder dan de helft van de gangbare tijd kunnen worden gerealiseerd.

> pagina 10: IV-Infra wint innovatieprijs

Reageer op dit artikel