nieuws

‘Sneeuwschuiven kan aardig in de papieren lopen’

bouwbreed

Werknemers van Aannemersbedrijf A. van Ooijen & Zn. uit Woerden maken dezer dagen straten en trottoirs sneeuwvrij. “Vorige week hebben we al het materieel al geschilderd en opgeknapt”, zegt directeur-eigenaar Pank van Ooijen.

< vervolg van pagina 1

Een geste aan de gemeenschap noemt directeur Van Ooijen de actie van zijn bedrijf. “We betalen alles zelf. Het salaris van het personeel natuurlijk, maar ook de inzet van een strooiwagentje en een shovel met sneeuwschuiver.” Het idee ontstond dit weekend. “Afgelopen week konden we ook al niet werken. Dan ga je binnen zitten en materieel opknappen. Maar we onderhouden onze spullen eigenlijk al goed. Dus hadden we in een week al het materieel al geschilderd en opgeknapt. Wat moet je dan?” Een deel van de 25 werknemers van het aannemersbedrijf kon aan het werk gehouden worden. “We hebben een contract met de Bedrijven Investerings Zone in Woerden voor het sneeuwvrijmaken van het winkelgebied.” Dus ging Van Ooijen met vijftien werknemers de straat op.

Van Ooijen richt zich vooral op die straten en voetpaden in de gemeente waar de door de gemeente ingehuurde strooiwagens niet komen. “De gemeente Woerden heeft de laatste jaren steeds minder te besteden als het om strooizout gaat”, legt directeur-eigenaar Van Ooijen uit. “Daardoor wordt er steeds minder gestrooid rondom bijvoorbeeld verzorgingshuizen. Daar gaan wij dus heen.” In eerste instantie waren Van Ooijen en de zijnen vooral actief in Woerden. “We breiden het langzaam uit naar dorpen in de omgeving. We zijn nu op weg naar Harmelen en Kamerik.” De inzet van zijn medewerkers wordt gewaardeerd, merkt de directeur. “De wethouder is vanmorgen direct uit na zijn vergadering even komen kijken. We worden wel gewaardeerd.”

Desondanks hoopt de directeur dat er snel weer gewerkt wordt. “Het kan aardig in de papieren lopen. Het kost toch al gauw veertig euro per uur per persoon. Als je dat vergelijkt met een gewone werkbare dag, dan schieten we er aardig bij in. Aan de andere kant: Beter dit dan thuis zitten.”

Reageer op dit artikel