nieuws

SBR en Curnet fuseren na dik vijftig jaar

bouwbreed

SBR en Curnet gaan fuseren. De twee, ruim vijftig jaar oude kennisinstellingen willen inspelen op de veranderingen in de bouwsector.

Na dik honderd jaar ervaring en boekenkasten vol rapporten gaan SBR en Curnet verder als SBRCurnet. Jack de Leeuw, directeur van SBR geeft leiding aan het nieuwe kennisinstituut. De vestigingsplaats wordt voorlopig Rotterdam. Op termijn vestigt het netwerk zich op de Bouwcampus in Delft. Officieel houdt de stichting Curnet die in 1952 is opgericht als ‘commissie voor uitvoering van research’ voor de betonindustrie op 28 februari op te bestaan.

De nieuwe organisatie wordt geen optelsom van de twee delen, benadrukt De Leeuw. “We hebben nadrukkelijk de ambitie om onszelf te vernieuwen en daarmee beter en sterker onze rol te kunnen spelen in de veranderende sector.”

Al langere tijd heerst er in de bouwsector een sfeer dat er teveel kennisclubjes zijn. De Leeuw onderschrijft dat en stelt dat de bouw het nu meer dan ooit moet hebben van integraal denken en doen en onconventionele oplossingen. SBR is opgericht in 1959.

Reageer op dit artikel