nieuws

Ruilverkaveling gaat nog door in Friesland

bouwbreed Premium

Friese boeren ruilden in 2012 1000 hectare landbouwgrond bij twaalf kavelruilen. Anders gezegd, een oppervlakte van zo’n 1500 voetbalvelden wisselde van eigenaar. Dat maakt de provincie Friesland bekend. De kavelruil gebeurde vrijwillig en werden begeleid door het Projectbureau Kavelruil Fryslân. Hierin werken de provincie, de Dienst Landelijk Gebied en het Kadaster samen. De ruilen komen […]

Friese boeren ruilden in 2012 1000 hectare landbouwgrond bij twaalf kavelruilen. Anders gezegd, een oppervlakte van zo’n 1500 voetbalvelden wisselde van eigenaar. Dat maakt de provincie Friesland bekend. De kavelruil gebeurde vrijwillig en werden begeleid door het Projectbureau Kavelruil Fryslân. Hierin werken de provincie, de Dienst Landelijk Gebied en het Kadaster samen. De ruilen komen vooral de landbouw ten goede, hoewel er ook grond beschikbaar kwam voor natuur, en een wandel- en een fietspad.

Voor dit jaar is 1,2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor kavelruil. De provincie verwacht hiervoor veel belangstelling.

Sinds de oprichting van het Projectbureau Kavelruil Fryslân in 2008 is circa 4400 hectare landbouwgrond verkaveld. Naar verwachting wordt dit jaar de vijfduizendste hectare geruild.

Reageer op dit artikel