nieuws

Rondweg om Gorredijk

bouwbreed

Een dilatatieslab ligt klaar voor een nieuwe fietstunnel in de rondweg voor het Friese Gorredijk. Bouwvakkers van Beton- en aannemersbedrijf Veenstra uit Jistrum treffen voorbereidingen voor de plaatsing. De slab moet het water keren dat straks langs de dilatatievoegen van de betonnen tunnel loopt. De 3,2 kilometer lange rondweg moet de huidige doorgaande route in […]

Een dilatatieslab ligt klaar voor een nieuwe fietstunnel in de rondweg voor het Friese Gorredijk. Bouwvakkers van Beton- en aannemersbedrijf Veenstra uit Jistrum treffen voorbereidingen voor de plaatsing. De slab moet het water keren dat straks langs de dilatatievoegen van de betonnen tunnel loopt. De 3,2 kilometer lange rondweg moet de huidige doorgaande route in Gorredijk verkeersluw maken. De fundering van het traject om de zuidkant van het dorp is grotendeels klaar. Twee rotondes voor aansluiting op bestaande N392 moeten nog worden aangelegd. Hoofdaannemer Haarsma Groep BV uit Tjerkwerd is in mei vorig jaar gestart en verwacht in juni klaar te zijn. Foto: Noordoost

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels