nieuws

Oortwijn ziet ruimte voor dalende pensioenen

bouwbreed Premium

Directeur Paul Oortwijn van NLingenieurs trekt de losgebarsten beloningsdiscussie door tot na de pensioengerechtigde leeftijd. Iemand van 85 heeft volgens hem minder financiële armslag nodig dan een persoon van 65.

“De discussie moet breder zijn dan salariëring naar de ruimte die de markt biedt. De dienstverbanden worden steeds korter, de mobiliteit neemt toe en de zelfstandigen zonder personeel hebben een belangrijke plaats gekregen.”

Oortwijn vindt dat voortaan meer rekening gehouden moet worden met de behoefte van de werknemers. Hij is voorstander van een stelsel waarin mensen in de dure jaren dat hun kinderen opgroeien meer geld tot hun beschikking hebben als wanneer de kinderen het huis uit zijn.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel