nieuws

Ondernemingsraad keurt reorganisatieplan Bruil Groep goed

bouwbreed

De reorganisatie bij de Bruil Groep in Ede ligt op schema. De ondernemingsraad heeft afgelopen week positief geadviseerd over de plannen. In totaal vervallen veertig functies.

Afgelopen week werd ook het sociaal plan goedgekeurd door het personeel, nadat hierover al eerder overeenstemming was bereikt met de vakbondsbestuurders van FNV Bouw, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

De reorganisatie werd november vorig jaar al aangekondigd. Om hoeveel ontslagen het ging was destijds echter nog niet duidelijk. Door de ingreep zullen er volgens het bedrijf veertig functies vervallen. Dertien werknemers kunnen binnen het bedrijf worden herplaatst. Uiteindelijk zal het bedrijf afscheid nemen van 27 medewerkers. De grootste aanpassingen vinden plaats bij Bruil Prefab, met vestigingen in Geertruidenberg en Weert, en Bruil Bouw in Ede. De reorganisatie zal in de komende weken worden doorgevoerd.

De Bruil Groep is een zelfstandig familiebedrijf met 400 werknemers en 13 vestigingen in Nederland. De Bruil-bedrijven leveren vooral aan bedrijven in de woning- en utiliteitsbouw. De gezamenlijke omzet kwam vorig jaar uit op circa 100 miljoen euro. Over 2011 rapporteerde Bruil nog een omzet van circa 115 miljoen euro.

Reageer op dit artikel