nieuws

Kleine villa’s op Landgoed De Boom

bouwbreed

Op landgoed De Boom in Leusden mogen kleine villa’s worden gebouwd. Het gaat om tussen de vijf en tien woningen. De opbrengst van de huizen is bedoeld om onderhoud en uitbreiding van groenvoorzieningen te financieren. Dat staat in een convenant dat is gesloten tussen het landgoed, de provincie Utrecht, de gemeente Leusden en het waterschap […]

Op landgoed De Boom in Leusden mogen kleine villa’s worden gebouwd. Het gaat om tussen de vijf en tien woningen. De opbrengst van de huizen is bedoeld om onderhoud en uitbreiding van groenvoorzieningen te financieren. Dat staat in een convenant dat is gesloten tussen het landgoed, de provincie Utrecht, de gemeente Leusden en het waterschap Vallei en Veluwe. Het landgoed is met 1000 hectare een van de grootste in de provincie Utrecht. Naast villa’s worden natuurgebieden uitgebreid, komen er extra recreatiemogelijkheden en ruimte voor landbouw. Inmiddels zijn afspraken gemaakt om op het landgoed 55 hectare grond te reserveren voor nieuwe natuur op plekken waar nu landbouwgrond ligt.

Reageer op dit artikel