nieuws

Kampen lijdt extra verlies op bouwgrond

bouwbreed Premium

Een nieuw rekenmodel voor de bevolkingsgroei kost de gemeente Kampen 3,6 miljoen euro. Dat is het extra verlies op de gronden op drie locaties. Op basis van het nieuwe model behoeft Kampen de komende jaren minder woningen te bouwen. Tot 2030 heeft Kampen ruim 3300 woningen in de planning. Op basis van de oude prognose […]

Een nieuw rekenmodel voor de bevolkingsgroei kost de gemeente Kampen 3,6 miljoen euro. Dat is het extra verlies op de gronden op drie locaties. Op basis van het nieuwe model behoeft Kampen de komende jaren minder woningen te bouwen.

Tot 2030 heeft Kampen ruim 3300 woningen in de planning. Op basis van de oude prognose waarin 3500 woningen zaten, te weinig, maar met de nieuwe berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek te veel. Die komt op 3074 woningen. Sloop van huizen trekt dit aardig recht, maar vooral de komende paar jaar staan veel te veel nieuwe woningen op de planning.

Dat wordt naar beneden bijgesteld in het Onderdijks, de Hanzewijk en het Stationskwartier. Hierdoor wordt voor deze drie locaties 3,6 miljoen euro extra op de grond afgeschreven.

Reageer op dit artikel