nieuws

Kamp ziet geen ruimte voor extra investeringen

bouwbreed

Het is nog even doorbijten voordat ons land uit het dal is. Dat zei minister Kamp (economische zaken) bij de behandeling van zijn begroting.

Volgens de minister heeft ons land een goede uitgangspositie om uit het conjuncturele dal te klimmen. De tijden blijven nu alleen nog even lastig want “extra investeren kan niet en we moeten bezuinigen”, aldus de bewindsman.

Dat is ook de reden dat hij net als zijn voorganger geld voor schone energie in blijft zetten voor de goedkoopste oplossingen. Wel wil hij vasthouden aan de door dit kabinet licht verhoogde doelstelling voor de opwekking van groene energie, 16 procent in 2020.

In de toekomst voorziet Kamp een energiemix van fossiele en hernieuwbare energie waarbij hij vooral mikt op wind op land en zee en het bijstoken van biomassa.

Binnenkort wil de minister daarnaast afspraken met Duitsland over het behalen van de energiedoelstellingen. Zoals bekend loopt Duitsland heel ver voor op de toepassing van fotovoltaische energieopwekking dankzij de keuze tussen goedkope leningen of subsidies.

Reageer op dit artikel