nieuws

Jan De Nul in consortium grote Vlaamse dbfm-kl us

bouwbreed

Een consortium met onder andere Jan de Nul en Algemene Aannemingen Van Laere is aangewezen als voorkeursbieder voor het pps-project A11 Brugge.

Deze weg geldt als een van de zes ontbrekende schakels in het Vlaamse wegennet. Het onderhoud voor een periode van dertig jaar is onderdeel van het dbfm-contract. De opdracht voor de nieuwe snelweg van 12 kilometer lang kwam op de markt met een budgetplafond van 1,3 miljard euro. Het bedrag waarvoor het consortium aan de slag wil, is niet bekendgemaakt..

De kosten zitten voor een belangrijk deel in de vele benodigde kunstwerken, licht Bart Callens van Jan de Nul toe. Het bedrijf dat in het buitenland vooral bekend is als waterbouwer, is ook een toonaangevende Belgische speler in de civiele betonbouw.

Voor de A11 kan Jan de Nul naast grondverzetwerk ook de civiele betonbouw verzorgen. Dat doet het bedrijf samen met zijn collega-aannemers Van Laere en Franki Construct. Voor de wegaanleg zitten verder nog de infrabouwers Aswebo en Aclagro in het consortium. Financiële partijen, voor de benodigde investering, maken het gezelschap compleet.

De nieuwe route zorgt voor een scheiding van haven- en lokaal verkeer. Ook draagt de weg bij, is de bedoeling, aan een betere ontsluiting van de kustregio. Voordelen die eraan vast zouden zitten, zijn ook vergroting van de verkeersveiligheid en verbetering van de leefbaarheid in de Brugse regio.

Het consortium gaat zich nu richten op de aanvraag van een bouwvergunning. Dat gebeurt in overleg met opdrachtgever Via-Invest en andere betrokken partijen. Daarnaast wordt in samenwerking met Via-Invest de financieringsstructuur gewerkt aan een optimalisering van de financieringsstructuur.

Via Invest is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaams Gewest. Het richt zich speciaal op de ontbrekende schakels in het Vlaamse wegennet.

Reageer op dit artikel