nieuws

IJsteam waarschuwt bouwvakkers voor werken in vrieskou

bouwbreed

Het IJsteam van FNV Bouw heeft afgelopen dagen tientallen doorwerkende bouwvakkers geadviseerd om hun werkzaamheden toch vooral te staken vanwege de sneeuw op de bouwplaatsen en de vrieskou.

Alleen al in de regio Leiden werden dinsdag, de eerste echte winterse dag in Nederland dit jaar, bijna twintig bouwvakkers aangeraden om het gereedschap neer te leggen en een warmer onderkomen op te zoeken. Negen van hen gaven daar ook gehoor aan. Vier bouwvakkers besloten, ondanks de lastige werkomstandigheden, door te werken. Op een andere bouwplaats werden in overleg met de uitvoerder beschermende maatregelen getroffen, zodat vier bouwvakkers verder konden met hun werk.

De bouw-cao geeft werknemers het recht om bij een gevoelstemperatuur van -6 graden of lager het werk te staken. Volgens FNV Bouw worden de regels nog lang niet altijd nageleefd en blijven controles van het ijsteam daarom nodig.

Reageer op dit artikel