nieuws

Haarlem versimpelt welstandstoets

bouwbreed Premium

Voor kleinere verbouwingen wordt het binnenkort mogelijk de welstandstoets door ambtenaren te laten verrichten. Dit levert tijd op en inwoners van Haarlem hebben sneller een vergunning in huis. Tot voor kort werden alle aanvragen getoetst door de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (de ARK), deze blijft wel de complexere aanvragen beoordelen. De wijziging is mogelijk door nieuwe […]

Voor kleinere verbouwingen wordt het binnenkort mogelijk de welstandstoets door ambtenaren te laten verrichten. Dit levert tijd op en inwoners van Haarlem hebben sneller een vergunning in huis. Tot voor kort werden alle aanvragen getoetst door de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (de ARK), deze blijft wel de complexere aanvragen beoordelen. De wijziging is mogelijk door nieuwe wetgeving.

Daarnaast is eerder dit jaar door de raad de Nota Ruimtelijke Kwaliteit vastgesteld . Deze vormt een kader waarmee de welstandstoets bij reguliere aanvragen per 1 maart 2013 ambtelijk kan worden afgehandeld.

Het invoeren van een ambtelijke welstandstoets voor reguliere bouwactiviteiten past bij de verdere professionalisering en efficiencymaatregelen binnen de gemeente Haarlem door met het oog op de lopende en komende bezuinigingen slimmer, efficiënter en resultaatgerichter aan de slag te gaan.

Reageer op dit artikel