nieuws

Grote bouwbedrijven verhuren materieel

bouwbreed

De uitwisselingsdienst voor materieel van aannemers Floow2 komt op gang. Vooral grote bedrijven, zoals Ballast Nedam, stappen erin om hun materieel te verhuren in perioden dat het anders ongebruikt staat.

Volker Wessels Bouwmaterieel en MDB, de materieeldienst van TBI, zijn de meest recente grote toetreders. Via de site worden bij elkaar al circa 3500 stuks materieel aangeboden. “We gaan snel richting de vijfduizend”, denkt Kim Tjoa, een van de oprichters van Floow2.

Het assortiment strekt zich uit van torenkranen en graafmachines tot bouwketen, steigers, hekwerken, aggregaten en liften. Tjoa: “Alles voor de inrichting van de bouwplaats.”

De aanbieders plaatsen op de Floow2-site de dagen waarop hun aanbod voor derden beschikbaar is. Vragers en aanbieders moeten vervolgens met elkaar tot zaken komen, schetst hij het marktplaatsachtige concept.

De gedachte achter dit internetplatform is te komen tot een efficiëntere inzet van materieel. Dan hoeft alles bij elkaar door bedrijven minder nieuw materieel te worden aangeschaft, en dalen de kosten. Verdiensten uit de verhuur enerzijds en veelal scherpe huurprijzen zorgen voor het wederzijdse voordeel.

MDB-directeur Jos Mulkens ziet nog een toegevoegde waarde: “We hebben niet alleen goed materieel voorhanden maar ook deskundige mensen. Voor de bediening en tevens voor de engineering; het reken- en tekenwerk.” Een huurder mag van hem machines overigens ook door eigen mensen laten bedienen. “Mits die daarvoor over de vereiste deskundigheid en papieren beschikken.”

Volker Wessels Bouwmaterieel zoekt via de site naar extra werk voor zijn materieel, verklaart directeur Karst Nieboer. “Dat we ook zelf kunnen huren is niet waaraan we dachten maar het is zeker een goed idee, mochten we nog een keer iets tekort komen”, voegt hij daaraan desgevraagd toe.

Floow2 sluit in zijn ogen goed aan bij de interne webshop die Volker Wessels heeft opgezet voor het bestellen van materieel door de verschillende bedrijven die deel uitmaken van het concern.

Omdat de meeste bedrijven in de bouw minder werk hebben dan voorheen, zitten ze nogal eens ruim in hun materieel. Dan is verhuren een uitkomst. Nieboer denkt dat dit ook bij een toekomstige hoogconjunctuur de moeite waard blijft. “Ik denk dat het een blijvertje is.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels