nieuws

EIB leent half miljard voor offshore wind

bouwbreed

De Europese Investeringsbank heeft een lening gegeven van 500 miljoen euro voor de bouw van het grootste offshore windpark in de Duitse Baltische Zee. Het gaat om EnBW Baltic 2 waar op een oppervlak van 27 vierkante kilometer 80 windmolens komen. De zee is daar tot 44 meter diep waardoor met zogenoemde jackets gewerkt moet […]

De Europese Investeringsbank heeft een lening gegeven van 500 miljoen euro voor de bouw van het grootste offshore windpark in de Duitse Baltische Zee. Het gaat om EnBW Baltic 2 waar op een oppervlak van 27 vierkante kilometer 80 windmolens komen. De zee is daar tot 44 meter diep waardoor met zogenoemde jackets gewerkt moet worden in plaats van gewone fundering.

Het project wordt gerealiseerd door EnBW Erneuerbare Energien. Het park krijgt een capaciteit van 288 megawatt, goed voor de levering van 1,2 miljard kilowatt aan 340.000 huishoudens. Het park komt 32 kilometer ten noorden van het eiland Rügen. Het park moet in 2014 operationeel zijn.

EnBW exploiteert al EnBW Baltic 1. Dat park heeft slechts een kwart van het aantal windmolens en levert een zesde van de hoeveelheid stroom.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels