nieuws

Denen en Belgen doen ons kustonderhoud

bouwbreed

Het kustonderhoud wordt komende jaren gedomineerd door Belgen en Denen. Rijkswaterstaat heeft drie partijen geselecteerd die de komende vier jaar onderhoud aan de Nederlandse kust gaan uitvoeren: Boskalis Nederland, het Deense Rohde Nielsen en een combinatie van de Belgische bedrijven Dredging International en Jan de Nul. In 2013 tot en met 2016 brengen de drie […]

Het kustonderhoud wordt komende jaren gedomineerd door Belgen en Denen. Rijkswaterstaat heeft drie partijen geselecteerd die de komende vier jaar onderhoud aan de Nederlandse kust gaan uitvoeren: Boskalis Nederland, het Deense Rohde Nielsen en een combinatie van de Belgische bedrijven Dredging International en Jan de Nul.

In 2013 tot en met 2016 brengen de drie baggeraars samen ruim 28 miljoen kubieke meter zand aan op het strand of op de zeebodem vlak voor de kust. Het is voor het eerst dat een vierjarenprogramma is gemaakt. Het gaat vooralsnog om twintig verschillende locaties. Met deze hoeveelheid zand kan de Kuip bijna 19 keer worden gevuld.

Reageer op dit artikel