nieuws

Budget SDE+ voor de toekomst verzekerd

bouwbreed Premium

Het budget voor de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE+) wordt niet meer gebruikt om bezuinigingen te realiseren. Sinds 1 januari is er een opslag van gemiddeld 9 euro op de energierekening die gebruikt wordt om het SDE+-fonds te voeden. Alleen al daarom is ander gebruik niet mogelijk. De opslag is een gevolg van de Wet Opslag […]

Het budget voor de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE+) wordt niet meer gebruikt om bezuinigingen te realiseren. Sinds 1 januari is er een opslag van gemiddeld 9 euro op de energierekening die gebruikt wordt om het SDE+-fonds te voeden. Alleen al daarom is ander gebruik niet mogelijk.

De opslag is een gevolg van de Wet Opslag Duurzame Energie die in december door de Eerste Kamer werd aangenomen. Met de inkomsten gaat het kabinet-Rutte II de subsidieregeling SDE+ ook uitbreiden. Deze regeling stimuleert de productie van duurzame energie die het meest kosteneffectief op te wekken is. Ondernemers die schone energie produceren komen in aanmerking voor subsidie.

De uitbreiding van de SDE+ moet handen en voeten geven aan het streven uit het regeerakkoord om in 2020 in Nederland 16 procent duurzame energie te gebruiken. Nu blijft dat steken op 4 procent.

Reageer op dit artikel