nieuws

Britten broeden op betere uitlaat voor bouwmaterieel

bouwbreed Premium

Het Britse Energy Technologies Institute (ETI) investeert ruim 54 miljoen euro in verbeterde roetfilters voor onder meer bouwvoertuigen.

Met de verbeteringen hoopt het ETI dieselmotoren drie tot vier procent energiezuiniger te maken. Een verbeterd uitlaatsysteem en een verbeterd roetfilter zorgen èn voor een betere reiniging van de dieselrook èn zorgen voor een lager brandstofverbruik. Het ETI denkt met het project een eerste stap te kunnen zetten om dieselmotoren in gebruiks-voer- en –vaartuigen tot ruim 30 procent zuiniger te kunnen maken. Het ETI is een publiek/privaat samenwerkingsverband tussen de Britse regering en de bedrijven BP, Shell, E.ON, EDF, Caterpillar en Rolls-Royce. 

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel