nieuws

Bouwfonds kreeg onterecht staatssteun

bouwbreed

Bouwfonds kreeg onterecht staatssteun

Projectontwikkelaars Bouwfonds en Schouten-de Jong hebben onterecht 6,9 miljoen euro aan staatssteun ontvangen.

Dat heeft de Europese Commissie bepaald. De staatssteun ontvingen de ontwikkelaars hoofdzakelijk in de vorm van een verlaging van de grondprijs voor de ontwikkellocatie Damplein in Leidschendam door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bouwfonds en Schouten-de Jong zitten voor dit project samen met de gemeente in een publiek-private samenwerking.

De ontwikkelaars waren al in 2004 met de gemeente een prijs overeengekomen over de grond. In 2010, toen de woningmarkt in het slop raakte, besloot de gemeente om de eerder overeengekomen prijs met miljoenen euro’s te verlagen om de ontwikkelcombinatie een steun in de rug geven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels