nieuws

Bouw kan baat hebben bij handel in emissies

bouwbreed Premium

Bouw kan baat hebben bij handel in emissies

De bouw- en vastgoedsector kan baat hebben bij de CO2-emissiehandel (ETS).

De discussie rond de invoering van emissiehandel in de bouw- en vastgoedsector is gestart naar aanleiding van een wijzigingsvoorstel voor de Wet milieubeheer in de Tweede Kamer waardoor het mogelijk is ook andere sectoren dan de in de Europese regels vastgestelde te betrekken bij in de emissiehandel. In dat geval kunnen sectoren emissierechten verkopen aan andere sectoren in het eigen land. De bouw- en vastgoedsector kan daarvan profiteren door energiezuiniger en dus emissie-armer te bouwen dan volgens de geldende regelgeving. Als de uitstoot van CO2 omlaag gaat, houdt zij emissierechten over die verkocht kunnen worden.

Reageer op dit artikel