nieuws

Blok repareert fout aftrekbaarheid bouwrente

bouwbreed

Minister Blok (wonen) maakt de bouwrente voor nieuwbouwwoningen aftrekbaar. Daarmee herstelt hij een fout in de nieuwe hypotheekregels.

Dat zegde de bewindsman gisteren toe tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer. Met de nieuwe regels is de hypotheekrente alleen aftrekbaar als de woningeigenaren aflossen op hun hypotheek. Mensen die een nieuwbouwwoning kopen die nog gebouwd moet worden, sluiten een bouw-aanneemovereenkomst. Hierbij sluiten ze voor de bouwperiode een lening af bij de aannemer of de projectontwikkelaar die de bouwrente doorberekent aan de nieuwe eigenaren. Omdat mensen tijdens de bouwperiode niet aflossen op deze bouwlening, is onder het nieuwe regime de berekende rente dus niet meer aftrekbaar. Minister Blok zegde gisteren toe dit mankement in de wet te herstellen. Hij gaat met een stresstest kijken of er nog meer ‘losse eindjes’ in de nieuwe wet zitten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels