nieuws

‘Bezuinigingen Schultz teleurstellend’

bouwbreed

Infrabouwers, wacht niet op minister Schultz of op andere opdrachtgevers die bellen dat ze een klus hebben. Denk vooruit, ontzorg gemeenten en lever 24-uursservice.

Zo reageert Daan Stuit, voorzitter van MKB-Infra op de in het Algemeen Dagblad uitgelekte bezuinigingsplannen van minister Schultz (infrastructuur).

Stuit noemt de voornemens van Schultz teleurstellend, maar gaat er niet van uit dat ze terugkomt op de ingeboekte bezuiniging van 6,4 miljard euro. In veerkracht van de VVD die investeringen in infrastructuur decennialang promootte, gelooft hij ook niet meer. “De VVD heeft deze slag verloren.”

Wegenbouwers moeten zich aanpassen aan de tijd, vindt de voorman van MKB-Infra. “Je ziet de gemeentelijke diensten afkalven. Daar liggen kansen voor kleinere aannemers. Sluit langdurige onderhoudscontracten met ze af als soort van dienstverlener voor de infrastructuur en zeg: als er een gat in de weg is, nemen wij dat over.”

De bezuinigingen treffen tientallen projecten, meldt het AD. Ook de verbetering van de A27 zou niet buiten schot blijven.

VVD’er Ton Elias spreekt tegen dat het hier gaat om de verbreding van de A27 bij Utrecht die is opgenomen in het regeerakkoord. “De A27 wordt niet uitgesteld”, laat hij Cobouw weten.

Reageer op dit artikel