nieuws

Aannemer herstelt slijtlaag van hangende fietsrotonde

bouwbreed Premium

Aannemerscombinatie BAM Wegen, Victor Buyck en BAM Civiel zorgt voor het herstel van de slijtlaag van de Hovenring, de getuide stalen fietsrotonde boven de kruising Heerbaan-Grasdreef in Eindhoven.

Dat meldt Irmo Kaal, senior projectmanager bij de gemeente Eindhoven. “De slijtlaag is op sommige plekken aan het loslaten”, aldus Kaal. Het wegdek bestaat uit een topcoating afgestrooid met granulaat, in het voorjaar van 2012 aangebracht door Possehl uit Oosterhout. Volgens Kaal is tijdens de uitvoering vocht onder de lijm terechtgekomen. “De schade is ontstaan door bevriezing. Het is tijdelijk gerepareerd.”

Volgens regiodirecteur Geert Couperus van BAM Wegen Zuidoost gaat het om een beperkt oppervlak, waar vermoedelijk een verdieping is uitgevuld met een ander materiaal. Daar is de epoxy met steenslag dus niet op het staal, maar op de uitvullaag aangebracht.

De gemeente Eindhoven verwacht dat de rotonde in de loop van januari kan worden hersteld, bij droog weer. De situatie is niet gevaarlijk, aldus een woordvoerder. De rotonde is daarom niet afgesloten.

Reageer op dit artikel