nieuws

Bouwers dempen deel van de Botlekhaven

bouwbreed

De aannemingscombinatie De Vries & Van de Wiel en Geka Bouw hebben de opdracht voor de terreinuitbreiding Botlek Tank Terminal (BTT) binnengehaald. Met het project is een aanneemsom van 12 miljoen gemoeid. Voor de uitbreiding van het terrein met circa 5 hectare zal een deel van de Botlekhaven worden gedempt. De totale bouwtijd bedraagt naar […]

De aannemingscombinatie De Vries & Van de Wiel en Geka Bouw hebben de opdracht voor de terreinuitbreiding Botlek Tank Terminal (BTT) binnengehaald. Met het project is een aanneemsom van 12 miljoen gemoeid.

Voor de uitbreiding van het terrein met circa 5 hectare zal een deel van de Botlekhaven worden gedempt. De totale bouwtijd bedraagt naar verwachting 21 maanden.

Na de oplevering, medio 2014, heeft Botlek Tank Terminal de mogelijkheid om op het nieuwe terrein opslagtanks voor nat massagoed te bouwen en de totale opslagcapaciteit met meer dan 500.000 vierkante meter uit te breiden.

Het project werd aanbesteed in een design & construct-contract om gebruik te maken van de aanwezige kennis vanuit de markt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels