nieuws

Phanos verrast schuldeisers met aanvraag uitstel van betaling

bouwbreed

Projectontwikkelaar Phanos heeft dinsdag surseance van betaling aangevraagd en daarmee schuldeisers de pas afgesneden.

De Utrechtse rechtbank kende het verzoek van de noodlijdende ontwikkelaar toe en kondigde gelijktijdig een afkoelingsperiode van twee maanden af. De voorlopige surseance geldt voor Phanos NV, maar ook voor dochterondernemingen Phanos Vastgoed, Phanos Westwijk en Phanos Drielanden.

HSB Bouw en de Belastingdienst wilden dinsdag juist het faillissement van Phanos aanvragen, maar kwamen door het verzoek van de projectontwikkelaar van een koude kermis thuis, zegt Wim Heijltjes, advocaat van HSB. “Wij waren niet op de hoogte van dit verzoek.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels